Шефът на ЦИК обясни ще изглежда бюлетината за изборите. Министерски съвет ще

...
Шефът на ЦИК обясни ще изглежда бюлетината за изборите. Министерски съвет ще
Коментари Харесай

Нейкова, ЦИК: Бюлетината от машината ще е с по-едър шрифт и по-дълга

Шефът на ЦИК изясни ще изглежда бюлетината за изборите. 

Министерски съвет ще дава отговор за видеонаблюдението по време на изборите на 2 април. Техническото обезпечаване е предоставено на „ Информационно обслужване “. Това сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова в студиото на „ Тази заран “ по бТВ.

Видеонаблюдението ще бъде с други устройства, а не с камерите в учебните заведения. В чужбина пък няма да има видеонаблюдение.

„ Бюлетината от машините ще е с по-едър шрифт, с цел да може СИК да няма усложнения по време на своята работа “, добави Камелия Нейкова.

Вчера изтече крайният период за регистрация на партии и обединения в ЦИК. Регистрирани са 16 партии и седем обединения.

„ За три от подалите документи имаме предписан отвод, защото документите не отговаряха на условията на закона. Имаше непълноти “, съобщи Нейкова.

„ Гарантираме, че ЦИК ще направи всичко допустимо в точния момент да одобри свое решения и да провежда по този начин изборния развой, че всеки български жител да може да упражни правото си на глас както в страната, по този начин и отвън нея. И всички гласове да бъдат регистрирани от секционните изборни комисии “, добави ръководителят на ЦИК.

Избирателите ще могат да изберат дали да гласоподават с машина или с хартиена бюлетина на предварителните парламентарни избори на 2 април, написа novini.bg.

„ Бюлетината от машината ще е съвсем същата като предходна, само че може би ще е по-дълга. Няма опасения за откриване тайната на вота, правихме опит “, сподели Нейкова.

Председателят на ЦИК изясни, че ще се наложи изменение на софтуера на машините поради промените в Изборния кодекс. Камелия Нейкова уточни, че гласуването отвън страната ще протече както и в предходните избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР